Wij zijn bij Woningbouw Vens terechtgekomen doordat we op zoek waren naar een stuk bouwgrond in de regio Oostende. Uiteindelijk waren wij terechtgekomen bij een stuk bouwgrond in Oudenburg in een mooie, rustige wijk. Naast het stuk bouwgrond waarvoor we interesse hadden, stond er reclame opgesteld van het bouwbedrijf Vens/was het bouwbedrijf Vens bezig met het bouwen van een woonst. Toen wij naar de bewuste bouwgrond gingen kijken, zagen wij de bewoners van het toekomstige pand naast de bouwgrond die we gingen kopen. Toevallig kenden wij die mensen en vroegen wij hen naar hun ervaringen met jullie diensten. Zij waren zeer positief dus besloten we om een mail te zenden naar jullie diensten inzake het opstellen van een bouwplan en offerte.

Op onze mail werd er vriendelijk geantwoord en werd er voorgesteld om eerst met een architect die jullie kenden een plan om te stellen naar onze wensen. Wij hadden een heel goed contact met de architect Jan, ook ging het opstellen van een plan naar onze wensen veel rapper dan bij andere bouwondernemingen waarmee we in contact kwamen. De architect maakte een plan naar onze wensen en stelde ook zijn eigen expertise ter beschikking. Dankzij zijn expertise is de woning mooi geharmoniseerd binnen de omgeving en is er optimaal gebruik gemaakt van extra lichtinval in de woonst. Nadat Jan een plan op maat had gemaakt, spraken wij met Peter Vens af voor een offerte aan de hand van het plan. De offerte was zeer volledig, wat ons in staat stelde om de exacte kostprijs van de bouw in te schatten. Wij hebben even getwijfeld om erop in te gaan omdat de offerte dicht tegen ons maximum budget lag dat we gingen uitgeven voor de bouw van een woonst. Voordeel aan de offerte was dat er behalve enkele onvoorziene kosten (zoals extra kosten na het sonderingsonderzoek) geen extra kosten bijgekomen waren. De volledige en duidelijke offerte was zeker een groot pluspunt in vergelijking met sommige andere bouwbedrijven. Er was altijd een grote transparantie over de kosten voor zaken die we tijdens de bouwfase nog wilden aanpassen. Met als gevolg dat we op het einde van de rit niet voor onaangename financiële verrassingen kwamen te staan.

Het bouwen van de woonst is gestart op de afgesproken datum. Vanaf dat moment is het ritme nooit teruggevallen. Uiteindelijk, amper 10 maanden na de start, was ons droomhuis geleverd. De vakmannen die de ruwbouwfase voor hun rekening namen, waren werknemers van de bouwonderneming Vens. Dit waren zeer correcte en vriendelijke mensen. Als we een vraag hadden, konden we dit altijd aan hen vragen. Ook was de werf altijd zeer proper onderhouden, na een dag werken werd de werf door de werknemers altijd opgekuist waardoor het voor ons aangenaam was om naar de werf te komen kijken. Ook de contactpersoon, Peter Vens, was altijd bereikbaar. Hij was altijd te bereiken als wij een vraag hadden of iets wilden aanpassen. Het opvolgen van het project door Peter Vens is iets wat wij als zeer positief hebben ervaren, hij zorgde ervoor dat alles op elkaar opvolgde en het proces van eerste contactname tot het bouwproces verliep zeer vlot en snel.
Na de ruwbouwfase, werden de verdere werken verder gedelegeerd door de bouwonderneming Vens. Alles volgde goed op elkaar, er waren nooit perioden dat de bouw stil lag.
De woonst werd vroeger opgeleverd dan voorzien aangezien wij uit ons appartement dienden te gaan. De enkele kleine puntjes die bij de oplevering nog in orde dienden gemaakt te worden, werden kort na de oplevering in orde gemaakt. Tot op heden is Peter Vens nog bereikbaar als we vragen hebben over de woonst.
Wij kunnen enkel maar aanraden om met Woningbouw Vens te bouwen.